دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب

مشکلات رفتاری پرندگانمشکلات رفتاری حیوانات

چگونه به پرنده ی خود حرف زدن یاد دهید؟

بعضی از گونه های پرندگان استعداد بی نظیری در حرف زدن و تولید صدا دارند. شاید شما هم مشتاق باشید تا به پرنده ی خود حرف زدن را اموزش دهید ولی نمی دانید چگونه شروع کنید. به خواندن ادامه دهید تا روش های آموزش حرف زدن و گفتن کلمات به پرنده را بفهمید.

پرنده ی خودت را بشناس

اولین و مهمترین قدم برای آموزش حرف زدن، ایجاد یک رابطه ی دوستانه ی خوب و منطقی با پرنده است.زمانی را به حرف زدن و غذا دادن به پرنده ی خودتان بیرون از قفسش اختصاص دهید.

یه خاطر داشته باشید همه ی گونه ها توانایی صحبت کردن ندارند و گاهی همان گونه هایی که این توانایی را دارند نیز تصمیم میگیرند از آن استفاده نکنند.برای تشخیص این که پرنده ای با قابلیت حرف زدن دارید یا نه،کمی درباره ی گونه ی پرنده ای که نگهداری می کنید،تحقیق کنید. مرغ عشق،طوطی کواکر،طوطی آمازون،ملنگو،مونک پاراکیت،طوطی اکلکتوس،مینای گوشواره ای،کاسکو،عروس هلندی،طوطی کاکلین و ماکائو آبی طلایی تعدادی از گونه های پرنده های سخنگو هستند.

بعضی پرندگان در حرف زدن توانایی بیشتری دارند و به این ویژگی‌شان معروف اند،پس از هر پرنده ای انتظار نداشته باشید بیشتر از توانایی و قابلیتش صحبت کند.

کلماتتان را عاقلانه انتخاب کنید

انتخاب چند کلمه ساده برای شروع،بهترین راه برای مشتاق و تشویق کردن پرنده به حرف زدن است.کلماتی مثل سلام و خداحافظ و یا اسم خود پرنده.کلماتی که با اشتیاق به زبان آورده می شود،برای طوطی های زیادی جالب تر می شود.وقتی با پرنده صحبت می کنید با لحنی مثبت و شاد با او حرف بزنید.

مواظب کلماتی که پرنده بعد از تکرار شما می گوید باشید.به کلمه هایی که پرنده به آنها توجه بیشتری می کند و نسبت به آنها واکنشی دارد، دقت کنید و از آنها برای شروع برای آموزش کمک بگیرید. هنگام گفتن کلمات پرنده را نزدیک صورتتان بگیرید تا توجه او را جلب کنید.این کار به تمرکز او و شنیدن بهتر کلمه نیز کمک می کند.

تا جای ممکن کلمه و عبارت را تکرار کنید

وقتی کلمه ای پیدا کردید که برای پرنده جالب است و به آن واکنش نشان می دهد تا جایی که می توانید آن کلمه را تکرار کنید.طوطی ها با تکرار یاد می گیرند و تنها راه برای ایجاد اشتیاق در پرنده به حرف زدن،گفتن دوباره ی یک کلمه پشت سر هم است.اینکه آموزش توسط صاحب پرنده باشد،بهترین روش است ولی بعضی از صاحبان از سی دی و نوارهای ضبط شده برای آموزش بهتر به پرند‌ه‌ی خود کمک می گیرد.این کار بی تاثیر نیست و بدون شک مانع دیگر مراحل آموزش حرف زدن به پرنده نمی شوند اما باید به خاطر داشته باشید که این ابزار برای آموزش اضافه هستند و نباید جایگزین تعامل شما با پرنده شود و فقط از آنها به عنوان کمک آموزشی استفاده کنید.اگر بیش از اندازه از نوار های ضبط شده استفاده کنید،حوصله ی پرنده ی شما سر میرود و با شما همکاری نمی کند.روزی پنج دقیقه برای استفاده از این ابزار کافی و مناسب است.

هنگام انجام کاری آن کلمه را به زبان بیاورید و تکرار کنید.برای مثال هنگام بلند کردن و بالا بردن پرنده کلمه ی بالا را تکرار کنید با این کار در دفعات بعدی پرنده به جای شما آن کلمه را می گوید.

صبر داشته باشید و دلسرد نشوید

سریع ترین راه برای ایجاد انگیزه در پرنده ای برای حرف زدن،تنظیم کردن یک برنامه ی روزانه و تمرین کردن با او است.البته این شیوه و روش نیز تضمین شده نیست و ممکن است بی تاثیر باشد.بعضی پرندگان سریع و به راحتی شروع به حرف زدن به زبان انسان ها می کنند ولی برخی دیگر ممکن است ماه ها یا سال ها برای گفتن اولین کلمه زمان نیاز داشته باشند و بعضی از آنها به طور کل صحبت نمی کنند حتی اگر صاحبشان مکرر و با تمرین به او آموزش دهد،یک کلمه هم نمیگویند ولی همین صحبت ها باعث ارتباط بهتر شما با پرنده می شود. روزانه دو تا پنج نوبت،هر بار حدود پنج دقیقه برای آموزش حرف زدن به پرنده ی خودتان وقت بگذارید و این کار را هر روز تکرار کنید.باید در مراحل آموزش حرف زدن به پرنده صبور باشید تا به نتیجه برسید.

اگر دیدید پرنده ‌ی شما برای حرف زدن زمان زیادی را صرف کرده،چیزهای آسان تری را انتخاب کنید مثل سوت زدن. پرنده ها معمولا سوت زدن را به تقلید صداهای اطرافشان ترجیح می دهند و ممکن است بعضی پرنده ها به دلیل ساده تر بودن آن را امتحان کنند.با عشق،صبر،تمرین و زمان گذاشتن برای آموزش،اغلب پرنده های خانواده ی طوطی ها یاد می گیرند،چیزهایی را تقلید کنند و کلماتی را بگویند.

به صداهایی که پرنده در طول روز تولید می کند توجه کنید.ممکن است متوجه صداهایی شوید که هر روز در محیط اطراف و خانه می شنوید و حالا پرنده ی شما آنها را تقلید کرده است مثل زنگ تلفن، زنگ درو صدای ماکروویو.

حتی اگر یک پرنده نتواند کلمات انسان ها را به زبان بیاورد،نباید ناامید شوید.تمرین حرف زدن،تعاملات و رابطه ی اجتماعی همه می توانند به قوی و محکم تر شدن رابطه ی پرنده با شما کمک کند. و اگر پرنده ی شما ساکت است و حرف نمی زند مطمئن باشید که شما در نهایت یک همراه و دوست باهوش،دوست داشتنی و جالب پیدا کرده اید‌. همینطور داشتن یک پرنده به عنوان حیوان خانگی مزایای خاص خودش را نیز دارد.

از یک پرنده ی دیگر که در حرف زدن توانایی بهتری دارد استفاده کنید تا در یادگیری به پرنده ی شما کمک کند.پرندگان به طور طبیعی می توانند ارتباط خوبی با یکدیگر ایجاد کنند.

مطمئن شوید پرنده ی شما زمان خوبی را می گذراند

دادن جایزه هایی مثل خوراکی و دانه بلافاصله بعد از گفتن کلمه و مشارکت با شما،او را متوجه می کند که در حال انجام کار درستی است و به او انگیزه می دهد.اگر پرنده حرفی نمی زند به او جایزه ای ندهید زیرا این علاقه ی او به حرف نزدن را تشدید می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب