دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب

ابزیانماهی اب شیرین

قارچ Saprolegnia (ساپرولگنیا) در ماهی های آب شیرین

ساپرولگنیا یک قارچ است که ماهی های آب شیرین و تخم آنها را آلوده می کند. عفونت ها به صورت توده های خز مانند خاکستری، قهوه ای یا سفید روی پوست، باله ها و آبشش ماهی ظاهر می شوند.

ساپرولگنیا (همچنین به عنوان کپک آب، عفونت اوومیست نیز شناخته می شود)، یک پاتوژن قارچی فرصت طلب در آکواریوم های آب شیرین است. معمولاً به صورت لکه ای مبهم روی پوست ماهی شما ظاهر می شود. این کپک‌های آبی که مهاجمان اولیه محسوب نمی‌شوند، از ماهی‌های بیمار یا زخمی برای ایجاد بیماری در پوست یا آبشش‌ها سوء استفاده می‌کنند. عفونت های شدید می تواند منجر به افزایش بیماری های ثانویه و/یا مرگ شود.

ساپرولگنیا چیست؟

از کلاس کپک های آبی Oomycetes، Saprolengniaceae خانواده ای است که دارای گونه های زیادی است که معمولاً “saprolegnia” نامیده می شوند. گونه های بسیار زیادی وجود دارد که هر ماهی آب شیرین به برخی از گونه های ساپرولگنیا حساس است. به طور معمول، قالب های آبی از مواد آلی مرده تغذیه می کنند و با تشکیل هاگ تکثیر می شوند. این هاگ ها یک بستر را می کارند و در اطراف شناور می شوند و منتظر می مانند تا کمی بافت مرده ساکن شود و رشد کند. سلول های مرده پوست ماهی هایی که آسیب دیدگی دارند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند میزبان ایده آل هستند.

علائم Saprolegnia در ماهی های آب شیرین

Saprolegnia خود را به صورت لکه‌ای مبهم روی پوست خارجی یا آبشش ماهی نشان می‌دهد. به طور معمول، لکه فازی از نظر ظاهری سفید یا خاکستری است، اما اگر آب شما دارای تعداد زیادی جلبک یا سایر زباله ها باشد، ممکن است ظاهر سبز، قرمز یا قهوه ای داشته باشند. آسیب به پوست یا آبشش ماهی را در برابر حملات ثانویه باکتری ها و قارچ ها باز می کند که می تواند منجر به مرگ شود.

عوامل مستعد کننده ایجاد قارچ ساپرولگنیا

کیفیت آب ضعیف

ماهیانی که در آب بد شنا می کنند مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری ها هستند. استرس مزمن ناشی از تلاش برای حفظ هموستاز در آب ضعیف منجر به کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. این کاهش عملکرد ایمنی باعث می شود که باکتری ها، قارچ ها و انگل ها بسیار راحت تر بتوانند باعث بیماری شوند.

دمای نامناسب

همچنین به عنوان “کشتن زمستان” شناخته می شود، کاهش شدید یا ناگهانی دما، یا نگهداری ماهی های گرمسیری در دمای سردتر، می تواند باعث افزایش بروز ساپرولگنیا شود. این اغلب به دلیل خرابی بخاری ایجاد می شود. اطمینان حاصل کنید که آکواریوم شما یک دماسنج کاربردی دارد تا به دمای آب مخزن یا حوضچه خود توجه داشته باشید.

سیستم ایمنی ضعیف در ماهی ها

درست مانند انسان ها، گربه ها، سگ ها و سایر حیوانات خانگی، همه سیستم های ایمنی یکسان ایجاد نمی شوند. برخی از ماهی ها توانایی های ایمنی قوی مانند همتایان خود را ندارند و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های مختلف هستند. برخی از آکواریوم ها همیشه همان ماهی “قناری” را دارند که در هر شیوع بیماری ابتدا بیمار می شود. با توجه به تفاوت ماهی ها در استعداد ابتلا به بیماری، می توانید با نظارت بر ماهی های “ضعیف تر” علائم اولیه بیماری را مشاهده کنید. این ماهی ها با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است در برابر پاتوژن های فرصت طلب مانند Saprolegnia حساس تر باشند.

نحوه درمان قارچ ساپرولگنیا

تشخیص صحیح ساپرولگنیا توسط دامپزشک آبزیان قبل از درمان ضروری است. کپک آب می تواند بسیار شبیه باکتری Columnaris باشد و به درمان کاملا متفاوتی نیاز دارد. با محدود کردن اشتباهات دارویی، یک صاحب ماهی مسئول مسئولیت پذیر باشید. دامپزشک شما یک خراش موکوس پوست یا کشت سواب برای تعیین پاتوژن مشکل ساز انجام می دهد. ماهی مرده را نمی توان برای تشخیص استفاده کرد زیرا می تواند نتیجه مثبت کاذب ایجاد کند. به یاد داشته باشید، Saprolegnia عاشق غذا خوردن روی بافت مرده است.

از آنجایی که این کپک آب است، به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد. با این حال، ممکن است یک عفونت باکتریایی وجود داشته باشد که باعث ضعیف شدن ماهی در ابتدا شود و به Saprolegnia اجازه دهد روی آن رشد کند. ممکن است لازم باشد هم عفونت های باکتریایی و هم قارچ ساپرولگنیا را با استفاده از داروهای مختلف درمان کنید.

اگر آنتی بیوتیک ها را داخل آکواریوم خود بریزید، ممکن است باکتری های مفید موجود در بیوفیلتر خود را از بین ببرید و یک سندرم مخزن جدید ایجاد کنید و مجبور شوید فیلتراسیون بیولوژیکی خود را دوباره شروع کنید. دامپزشک شما ممکن است داروهای تزریقی یا غذاهای دارویی را برای درمان موثر هر گونه عفونت باکتریایی تجویز کند. این امر تأثیر هر گونه داروهای آنتی بیوتیکی را بر فیلتراسیون بیولوژیکی شما محدود می کند.

با توجه به ماهیت فرصت طلبانه آن، اکثر عفونت های ساپرولگنیا زمانی از بین خواهند رفت که شرایط زمینه ساز را برطرف کنید (به بالا مراجعه کنید). عفونی شدید ممکن است نیاز به درمان مخصوص قالب آب، استفاده و داروهای ضد قارچ در آب داشته باشد.

چگونه از ساپرولگنیا جلوگیری کنیم

بهترین روش پیشگیری از ساپرولگنیا حفظ کیفیت آب و تغذیه ماهیان با رژیم غذایی مناسب است. این بهترین چیز برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن آنهاست که بهترین عامل بازدارنده ساپرولگنیا است. با رژیم نگهداری خود ادامه دهید، زباله ها را از شن خارج کنید و یک مخزن بیمارستان آماده کنید تا افراد بالقوه بیمار را قرنطینه کند.

آیا ساپرولگنیا بر انسان تأثیر می گذارد؟

به دلیل ماهیت غیرآبی انسان، ساپرولگنیا در انسان نگران کننده نیست. همچنین بر حیوانات خانگی شما تأثیری نخواهد گذاشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب