دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب

خزندگانلاکپشت ها

لاک‌پشت ستاره‌دار هندی

لاک پشت های ستاره دار هندی با ستاره ی زیبای روی لاکشان به راحتی شناخته می شوند.معمولا خجالتی و کوچک هستند و مثل اغلب لاک پشت ها،نور طبیعی خورشید و زندگی در بیرون از خانه را ترجیح می دهند ولی اگر گرما،نور و حرارت مناسبی وجود داشته باشد؛برای سرپرستی در خانه نیز می توانند باشند.
لاک پشت های ستاره دار هندی بومی مناطق گرم و خشک در هند،سریلانکا و پاکستان هستند.آنها به فصل های موسمی عادت دارند.اگر محیط زندگی آنها مناسب نباشد به بیماری مبتلا می شوند.
این لاک پشت ها زیبا اند و برای بلند کردن بزرگ نیستند ولی نگهداری از آنها به عنوان حیوان خانگی کمی دشوار است.

لاک پشت های ستاره دار هندی با نام علمی Geochelone elegans شناخته می شوند.

خصوصیات و ویژگی های ظاهری

لاک پشت ستاره دار هندی بالغ، ۷ تا ۱۲ اینچ طول دارد.این نژاد می توانند تا ۸۰ سال عمر کنند ولی طول عمر بین ۳۰ تا ۵۵ سال متداول تر است.

خصوصیات و ویژگی های رفتاری لاک‌پشت ستاره‌دار هندی

بر خلاف بسیاری از لاک پشت ها،این نژاد محلی نیستند و از آنجا که اندازه ی کوچکی دارند؛می توانید همزمان از تعداد بیشتری از آنها نگهداری کنید.آنها به بالا رفتن از وسایل علاقه ای ندارند.
لاک پشت های ستاره دار هندی لمس شدن را دوست ندارند و اگر به طور مرتب لمس شوند،دچار استرس و بیمار می شوند.بنابراین نگهداری از آنها در خانه هایی با بچه های کوچک توصیه نمی شود.
آنها علاوه بر عدم علاقه به لمس شدن،خجالتی نیز هستند.اگر صاحبی داشته باشند که فقط گاهی آنها را لمس می کند،رشد بهتر و راحت تری خواهند داشت.آنها ممکن است شما را گاز بگیرند به خصوص زمانی که برایش غذا می آورید،فکر کند که ناخن انگشت شما گلبرگ گلی است‌.
نگهداری این نژاد پیچیده نیست ولی معیارهای مختلفی،به غیر از روزی ۴۵ دقیقه زمان برای تهیه ی غذا،تعویض آب کاسه و تمیز کردن قفس لاک پشت؛ وجود دارد که باید بدانید و هر روز برای آنها برنامه ریزی کنید.
این لاک پشت ها به طور معمول حفاری نمی کنند.

لاک‌پشت ستاره‌دار هندی از نیم رخ

مراقبت و نگهداری از لاک‌پشت ستاره‌دار هندی

با وجود اینکه لاک پشت های ستاره دار هندی نسبت به بیشتر لاک پشت ها،کوچکتر هستند ولی به فضایی نیاز دارند.برای نگهداری در خانه یک آکواریوم نسبتا بزرگ یا ظرف پلاستیکی برای آنها کافی است.آنها به ارتفاع زیادی در محفظه ی خود نیاز ندارند.
اگر حیوانات خانگی دیگری نیز دارید،محفظه آنها باید بسته باشد.به خصوص برای حفاظت از آنها در برابر دیگر حیوانات خود،باید در محفظه بسته باشد‌.محفظه های فضای باز باید تقریباً 6 فوت در 6 فوت با دیواره هایی باشد که لاک پشت شما نمی تواند آنها را ببیند.
هنگامی که لاک پشت بدون نظارت در خارج از خانه رها شده است،مطمئن شوید که یک پوشش امن در برابر حیوانات وحشی مثل راکون ها و پرندگان،برای حفاظت از لاک پشت شما وجود دارد.
اگر در منطقه ای مانند زیستگاه آنها زندگی نمی کنید،شبیه سازی آن محیط کمی دشوار است.این نژاد به یک فصل بارندگی شدید در زیستگاه خود عادت کرده اند و برای رشد به رطوبت نیاز دارند.
به عنوان حیواناتی خونسرد،همه ی خزندگان به تنظیم دمای بدن خود نیاز دارند.اگر محفظه ای بیرون از خانه دارید،باید دمای آن حداقل به ۹۰ درجه برسد.لاک پشت شما به یک محل آبگیری بین ۹۰ تا ۹۵ درجه ی فارنهایت در شب ،دما می تواند تا ۷۰ درجه پایین بیاید ولی نباید به کمتر از آن برسد.محفظه باید دارای سایه و کاسه ی آبی باشد که لاک پشت در آن قرار گیرد،تا دمای بدن خود را کنترل کند.محفظه در داخل خانه نیز به همان نیاز ها،احتیاج دارد؛یک محل آبگیری،یک مکان برای مخفی شدن،سایه دار و یک ظرف کم عمق با آب تمیز و تازه.
داشتن یک محفظه در داخل خانه،با اضافه کردن یا از بین بردن منابع حرارتی مثل لامپ و بخاری های سرامیکی آسان تر است.
این لاک پشت ها محفظه های بیرونی را ترجیح می دهند و به اشعه ماورا بنفش که توسط خورشید تامین می شود،نیاز دارند.اگر در خانه نگهداری شوند به UVB نیاز دارند.UVB در ویتامین D در بدن لاک پشت تاثیر می گذارد و ویتامین D در جذب کلسیم نقش دارند.قرار نگرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش کافی،می تواند منجر به بروز بیماری متابولیک استخوان شود.
برخی از صاحبان لاک پشت،لامپ بخار جیوه را انتخاب می کنند که ترکیبی از UVB و لامپ حرارتی است.لامپ UVB باید هر دوازده ساعت یک بار روشن شود.بعد از شش ماه لامپ را تعویض کنید.حتی اگر لامپ نسوزد،دیگر اشعه ماورا بنفش کافی ندارد.
یک جعبه ی مخفی که حداقل ۸۰ درصد رطوبت داشته باشد،یک کاسه آب فراوان با شیب مدرج تهیه کنید تا ورود و خروج لاک پشت را آسان کند.بستری که مانند پیت ماس یا خاک بتواند رطوبت را حفظ کند و می‌ تواند به افزودن رطوبت محفظه ی لاک پشت شما کمک کند.برای بررسی دقیق رطوبت از رطوبت سنج به طور روزانه استفاده کنید.
لاک پشت های ستاره دار هندی به بستر یا پوششی که از خاک گلدان آلی (بدون مواد شیمیایی و ورمیکولیت) ، پیت ماس ​​، الیاف نارگیل یا حتی یونجه یا علف ،ساخته شده باشد؛ نیاز دارند.
این نژاد گیاهخوار اند.مقدار زیادی سبزی و علف های سبز تیره و تازه به آنها بدهید.می توانید از یونجه تیموتی ، چمن برمودا ، علف باغ ، چمن، یونجه و گیاه هندی استفاده کنید.هیچ گاه از غذای گربه یا سگ،به لاک پشت ستاره دار هندی ندهید.
کلم پیچ ، پیاز ، جعفری ، سبزی قاصدک ، اسکرول ، برگ کاکتوس بدون خار و سبزی خردل از سبزیجات تازه و مناسب برای لاک پشت های ستاره دار هندی هستند.این سبزیجات به نسبت فسفر،کلسیم بیشتری دارند،که برای لاک پشت شما سالم تر است.روزانه یک بار پودر کلسیم روی سبزیجات آنها بریزید.می توانید مقدار کمی میوه به عنوان خوراکی به او بدهید.
هر روز یک بار،در یک زمان مشخص به او غذا دهید.در هر زمان از چندین سینی غذا استفاده کنید تا غذا را در محفظه ی لاک پشت پراکنده کنید.برای هر غذا ۱۵ تا ۳۰ دقیقه به او زمان بدهید.آب درون محفظه را هر روز عوض کنید.

بیماری های متداول

لاک پشت هایی که در حیات وحش زندگی می کنند بیشتر از لاک پشت های خانگی مستعد عفونت های تنفسی هستند.این عفونت ها به دلیل شرایط غیر بهداشتی یا رطوبت ناکافی به وجود می آیند.از علائم اولیه ی آن،خس خس کردن سینه و کم اشتهایی است.

این نژاد مثل اکثر لاک پشت ها مستعد بیماری متابولیک استخوان است.این بیماری در صورت عدم تعادل میزان فسفر و کلسیم ایجاد می شود.لاک پشت ها برای جذب کلسیم به اشعه ی ماورا بنفش خورشید نیاز دارند.این نژاد اگر کلسیم کافی جذب نکند ممکن است،لاکش به خوبی رشد نکند.لاک پشت های مسن تر با این بیماری از استخوان درد رنج می برند و در راه رفتن مشکل دارند.

این بیماری ها با توصیه های یک دامپزشک متخصص خزندگان قابل درمان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا

دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب