دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب

حیوانات کوچکخرگوش

شایع ترین بیماری ها در خرگوش

برخی از بیماری ها و مشکلات رایج در خرگوش ها دیده می شود که می توان با اطمینان گفت میتوان با تشخیص سریع علائم درمان شود و حتی می توان از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرد.

خرگوش ها حیوانات اهلی شگفت انگیزی هستند ، اما باید به خاطر داشته باشید که آنها بسیار نزدیک به خرگوش های وحشی نیز هستند به همین ترتیب علائم بیماری را تا زمانی که خیلی بد نشده پنهان می کنند ، زیرا در غیر این صورت این امر آنها را “شکاری آسان” در طبیعت جلوه می دهد.

به همین ترتیب ما پیشنهاد می کنیم همیشه به رفتار انها توجه کرده همچنین ، رژیم غذایی ، وزن ان ها و واکسیناسیون نیز باید بررسی منظم داشته باشید تا علائم اولیه مشکلات را تشخیص داده و از بروز بیماری جلوگیری کنید.

شایعترین مشکلات و بیماریهایی که در خرگوشهای اهلی مشاهده می کنیم:

  • بزرگ شدن دندان ها
  • پف کردن
  • تومورهای رحم
  • میکسوماتوز
  • ویروس Calicivirus (ویروس بیماری خونریزی دهنده خرگوش)

در اینجا برخی از رایج ترین بیماری های خرگوش ، بیماری های خرگوش و موارد اضطراری و برخی توصیه های کلی در مورد نحوه مقابله با آنها را ذکر کرده ایم.

چرا خرگوش ها بیمار می شوند؟

مانند اکثر حیوانات خانگی ، دلایل مختلفی برای بیماری خرگوش وجود دارد. آنها می توانند در معرض میکروب قرار بگیرند ، چیزی بخورند که باعث بیماری شود ، از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به یک بیماری باشند یا دلایل دیگر.

به دلیل وضعیتی که در انتهای زنجیره غذایی دارند ، خرگوش ها به طور معمول علائم بیماری را پنهان می کنند. نشان دادن ضعف،در طبیعت آنها را در معرض خطر شکار قرار می دهد. البته ، حیوان خانگی شما احتمالاً در معرض خطر خورده شدن نیست ، اما شما باید برای مراقبت از علائم اولیه بیماری ، آن را به دقت مشاهده کنید.

برخی از علائم رایج بیماری عبارتند از:

  • کاهش انرژی و اشتها: خرگوش ها دو علامت قابل توجه از بیماری را نشان می دهند: کاهش انرژی (یا بی حالی) و کاهش اشتها برای غذا و آب. اینها علائم مبهمی هستند. مصرف غذا و آب خرگوش خود را پیگیری کنید زیرا این یک روش سریع برای تشخیص اینکه حیوان خانگی شما بیمار شده می باشد.
  • از دست دادن مدفوع بیش از حد:دستگاه گوارش خرگوش (RGIS) یک علامت و نشانه رایج بیماری خرگوش است که حیوان بروز می کند. دستگاه گوارش ممکن است در نتیجه اشتهای ناکافی مانند کمبود فیبر ، مشکلات دندانی یا مشکل ثانویه مانند بیماری کبد یا سرطان باشد. اسهال یا مدفوع شل نیز می تواند نشانه ای از بیماری های انگلی یا باکتری باشد.
  • عادات ضعیف در نظافت: خرگوش ها به تمیز نگه داشتن خود معروف هستند. بنابراین ، علائم عدم تمیز نگه داشتن خود ، مانند خز مات ،پنجه های کثیف ، علامت عدم سلامت خرگوش است. افتادگی ، یا از دست دادن موهای موجود در مو و گردن این موجود نیز همه نشانگر بیماری است. علاوه بر این ، شوره سر ، از دست دادن خز به طور کلی یا پوسته پوسته شده می تواند نشانه ای از عفونت باشد که می تواند برای سایر حیوانات یا حتی انسان مسری باشد.
  • علائم سرماخوردگی: خرگوش ها فقط از طریق بینی می توانند نفس بکشند ، بنابراین یک بیماری دستگاه تنفسی فوقانی یک مشکل جدی در سلامتی است. اگر به نظر می رسد خرگوش شما دچار سرماخوردگی شده و علائمی مانند ترشحات بینی ، عطسه ، سرفه ، از جمله تنفس دهان باز ، باید به دامپزشک مراجعه کنید.
  • اختلال در عملکرد سیستم کنترل کننده تعادل خرگوش رنج ببرد نیز یکی از علائم بیماری می تواند باشد

درمان

درمانی که دامپزشک برای شما تجویز می کند به بیماری خرگوش بستگی دارد. در حالی که به دنبال درمان هستید ، سعی کنید خرگوش خود را مرطوب و گرم نگه دارید. یک سرنگ با آب یا غذاهای نرم (سس سیب یا غذای کودک) می تواند به شما کمک کند.

بسته به شرایط ، دامپزشک ممکن است برای کمک به وضعیت خرگوش شما داروهای تجویزی تجویز کند. بیماری می تواند به سرعت در مورد خرگوش اتفاق بیفتد.

مانند سایر حیوانات خانگی ، خرگوش ها باید حداقل سالی یک بار به دامپزشک مراجعه کنند تا 4 سالگی ، دامپزشک دانش خاصی دارد که می تواند علائم بیماری خرگوش را قبل از شکوفا شدن در یک مسئله بزرگتر شناسایی کند.

دو تا خرگوش

چگونه از بیماری ها جلوگیری کنیم

جلوگیری از بیماری های خرگوش کاملاً امکان پذیر نیست.اما پیشگیری می تواند کمک کننده باشد. به آنها یک رژیم غذایی سالم بدهید ، یک محیط تمیز و دوست داشتنی را فراهم کنید و مراقب باشید دمای محیط متعادل است.

لمس بدن آنها به همان اندازه نظارت بر رفتار آنها برای هر بیماری مهم است. دست کشیدن شما را از هرگونه تغییر در وضعیت بدن مطلع می کند و در اوایل برجستگی ها یا جراحات را مشاهده خواهید کرد. آنقدر که فکر می کنید وقت گیر نیست.

برای داشتن یک خرگوش سالم باید مراجعه های منظم به دامپزشک داشته و از یک رژیم غذایی سالم تبعیت کنید با رعایت این نکات شما می توانید تا حد زیادی اطمینان حاصل کند که حیوان  شما سالم و شاد خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا

دوره جامع تربیت سگ زیر نظر مربیان کارازموده و مجرب